Harul și Pacea Domnului Isus să vă fie înmulțite!

Dragi frați și surori,

Dorim să vă relatăm o minune pe care a realizat-o Dumnezeu în acest an, și prin care am văzut Slava Lui.
In urmă cu câțiva ani, Domnul Isus a pus în mintea lui Ionuț, un tânăr credincios, gândul unei tabere creștine pentru copiii din județul Buzău.
Însă el nu avea resurse și omenește era imposibil de realizat, totuși prin credință el a deschis un cont in bancă pentru tabără.
Câțiva ani mai târziu, în 2019, soția mea Estera a avut inițiativa de a evangheliza copii din familii ortodoxe, și împreună cu frați și surori din Buzău, au închiriat tabăra de la Ojasca. La tabără au participat aproximativ 60 de copii(de 8-14 ani), cărora li sa prezentat Vestea Bună a Evangheliei pe parcursul unei săptămâni. Dumnezeu a cercetat inimile lor, iar în ultima zi de tabără, toți s-au predat Domnului cu lacrimi și rugăciuni fierbinți.

Am fost copleșiți de felul cum a lucrat Dumnezeu, și convinși că acesta este unul din modurile de evanghelizare a copiilor din județul Buzău, prin care putem ajunge cu Evanghelia in casele oamenilor. Dumnezeu a acoperit cheltuielile pentru tabără, care s-au ridicat la aproximativ $10000 USD. S-a meritat, însă Dumnezeu a pus în mintea fraților și surorilor care au slujit în tabără, gândul de a avea o tabără a noastră, și astfel să nu trebuiască să cheltuim așa mult cu închirierea, și să putem avea mai multe serii de copii în sezonul de vară.

Echipa de slujire s-a rugat, și a adus cererea înaintea Domnului pentru a avea siguranța că este voia Lui. Dumnezeu a răspuns că este voia Lui, dar nu este timpul potrivit, și pe moment nu am înțeles, însă la sfârșitul acelui an când a început pandemia, am înțeles Cuvântul Domnului. Doi dintre tinerii care au slujit în acea tabără au fost Ionuț (tânărul cu viziunea unei tabere), și Abigail (fica noastră). Ionuț i-a cerut lui Abi să fie prieteni, iar ea a acceptat și în 2020 s-au căsătorit prin voia lui Dumnezeu. Această nouă familiei a continuat lucrarea cu copiii săptămânal, în câteva locații din județul Buzău și s-au rugat împreună pentru realizarea unei tabere.
Anul trecut a plecat în veșnicie unchiul soției, și astfel ea a devenit moștenitoarea unui hectar de teren cu vie. Împreună cu soția am hotărât să dăm acest teren lui Abi și Ionuț, iar ei s-au bucurat că Dumnezeu le-a pregătit locul pentru tabără. In luna Aprilie a acestui an, am fost in Statele Unite pentru a participa la o nuntă, și cu această ocazie am împărtășit cu câteva familii, viziunea cu privire la realizarea unei tabere in județul Buzău.

Dumnezeu a mișcat inimile unor frați și surori care ne-au încurajat să începem construcția cabanelor pentru tabăra și au făgăduit că vor ajuta cu rugăciune și financiar. In luna Mai s-au început lucrările pentru tabără, iar pe 22 August erau ridicate 5 Cabane care erau finisate in interior, gata pentru a putea fi folosite. Acest lucru a fost cu putință numai datorită lui Dumnezeu care a trezit duhul unor frați și surori din România, Basarabia, Austria și America, care au ajutat financiar și fizic la ridicarea cabanelor. Mulțumim lui Dumnezeu și tuturor celor călăuziți de El, pentru tot ce s-a realizat in tabără până în prezent. Pe 22 August tabăra a primit prima serie de copii, care bucuroși și nerăbdători au ocupat Cabanele pe o perioadă de cinci zile. Cei 44 de copii cu vârste între 7 și 12 ani provenind din familii de credincioși și necredincioși, au fost învățați Cuvântul Domnului de 10 frați și surori care au slujit cu dedicare.

Eforturile lor au fost încununate de Dumnezeu care a lucrat la inimile copiilor, și mulți dintre ei au mărturisit că vor să-l primească pe Domnul Isus în inima lor. Lăudăm pe Domnul Dumnezeu care și astăzi lucrează și ne răspunde prin minuni. Ps. 65:5

Vrem să vă bucurați împreună cu noi de lucrarea Domnului, și împărtășim cu dumneavoastră un video care prezintă un rezumat a ceea ce s-a făcut.

 

Nevoile Taberei

La această primă serie de copii nu am avut sală de mese și nici bucătărie unde să pregătim mâncarea, așa că am împrumutat un cort unde s-a servit masa, iar mâncarea a fost gătită în altă parte și adusă în tabără.

Noi nădăjduim in Dumnezeu care ne-a ajutat să ajungem până aici cu lucrările taberei, că va continua să ne trimită resursele necesare pentru construirea unei săli de mese cu bucătărie. De asemenea trebuie cât de urgent să izolăm Cabanele la exterior, pentru a nu fi deteriorați pereții din Placaj/plywood, de intemperiile caracteristice sezonului de iarnă.

Vă rugăm să ne susțineți cu rugăciune și să vă implicați așa cum Domnul vă va călăuzi, pentru ca această Tabără să fie folosită pentru gloria lui Dumnezeu și inaintarea Împărăției Lui.

Cu apreciere și dragoste frățească,
Cătălin Carp

Ne puteți contacta la:
Tel: 0728848568 Cătălin Carp
[email protected]
Ioan Nițu: 0754785943